WINIARY POMYSŁ NA ZAPIEKANKĘ Z MIĘSEM MIELONYM 42G

0,89 GBP
Brutto
Ilość
In Stock

100% bezpieczne płatności
 

 

Sposób przygotowania

  1. Lista zakupów:
    600 g obranych ziemniaków
    250 g mięsa mielonego
    50 g żółtego sera
    1 duża cebula
    100 ml kwaśnej śmietany 12%
  2. Cebule obrać i pokroić w półplasterki, zeszklić na oleju razem z mięsem mielonym, mięso delikatnie przyprawić solą i pieprzem. Obrane ziemniaki pokroić w cienkie plasterki o grubości ok. 3-4 mm.

  3. Żaroodporne naczynie wysmarować tłuszczem, w naczyniu układać na przemian warstwami: ziemniaki i mięso mielone z cebulką, druga warstwę w tej samej kolejności.

  4. Zawartość torebki dobrze wymieszać z 200 ml zimnej wody oraz 100 ml kwaśnej śmietany 12%. Zalać ułożone ziemniaki i mięso w naczyniu żaroodpornym. Wierzch posypać startym żółtym serem - 50g.

  5. Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec 50 minut w temp. 180o C.

5037
22 Przedmioty

Zobacz także